TELEPÜLÉS
Térkép
Utcanévjegyzék
ÖNKORMÁNYZAT
Közérdekű adatok
Képviselő-testület
Bizottságok
Közös Önkormányzati Hivatal
Rendeletek
Testületi ülések
Nemzetiségi Önkormányzatok
Hirdetmények
Őcsényi Hírmondó
Nyertes pályázataink
Letölthető nyomtatványok
INTÉZMÉNYEK
Iskola
Óvoda
Közösségi Ház
Teleház - Könyvtár
Orvosi rendelők
Gyógyszertár
Egészségház
Házi Segítségnyújtás
Posta
KULTÚRA
Múzeumok - Tárlatok
Civil szervezetek
Egyházak
SZABADIDŐ
Rendezvények

Közösségi Ház

  • cím: 7143 Őcsény, Perczel Mór u. 1.
  • Telefon: 06/74-495-660
   

A közösségi ház épületében -melyhez kapcsolható az éttermi rész- 162 m2 , egyterű felület áll rendelkezésre a különböző programok lebonyolítására. Ez a tér alkalmas vásárok és termékbemutatók megtartására, melyhez inkább a délelőtti órákra korlátoznak, míg a kulturális programok a délutáni és esti időszakban zajlanak.


Elsőbbséget élveznek az iskolai és önkormányzati rendezvények, ünnepségek. Civil szervezetek- Nyugdíjas klub, Sportkör, „Bogár István” Hagyományőrző Egyesület, Kertbarátkör, stb.- Bálok és egyéb rendezvények, pl. közgyűlés céljából vesszük igénybe a helyiséget. Itt kap helyet az angol nyelvtanfolyam hetente két alkalommal.


A tánccsoport péntekenként tart táncpróbákat. A gyermekjóléti szolgálat szervezésében kerül sor a „Szülők iskolája” című programra, és a nyári kézműves foglalkozásokra. A védőnő szolgálat havonta egy alkalommal Baba- Mama klubot szervez. Rajzszakköri foglalkozást heti egy alkalommal a közösségi ház vezetője tartja.


Minden hónapban-általában egy alkalommal- kulturális program várja a vendégeket, melyet a közösségi ház vezetője szervez: kiállítások megnyitói- kollektív, vagy egy-egy alkotó egyéni kiállítása, néprajzi (gyűjtött) anyag, fotó, gobelin, stb.- vagy író- olvasó találkozó, zenés-verses irodalmi estek.


Közösségi teret nemcsak a civil szervezetek használják, igénybe veheti a település lakossága családi események (pl. lakodalom) megrendezésére is. Ez az egyterű intézmény maximálisan kihasznált. A meglévő igények alapján bővítésre kívánatos, és jövőben megoldásra váró feladat.