x
sz2020

Őcsény-Decs Szennyvíztelep felújítása

KEHOP-2.2.1-15-2015-00023

Üdvözöljük az "Őcsény-Decs Szennyvíztelep felújítása" című projekt oldalán. Honlapunkon érdekes és aktuális információkat tudhat meg a beruházásról.

A PROJEKT ALAPINFORMÁCIÓI

Kedvezményezett neve
NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.,
Őcsény Község Önkormányzata és
Decs Nagyközség Önkormányzata 
A projekt címe: Őcsény-Decs Szennyvíztelep felújítása
Támogatás összege: 385 087 690 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 95,000000 %
Fizikai befejezés dátuma: 2019.07.31.
A projekt azonosító száma: KEHOP-2.2.1-15-2015-00023

A PROJEKT BEMUTATÁSA

A szennyvíztisztító-telep esetén a jelenlegi tisztítási technológia hidraulikai kapacitásbővítést nem igényel, hanem a tisztító kapacitás hiánya miatt indokolt a tisztító telep fejlesztése.

A szagtalanítás a tervezett rendszeren azért szükséges, mert a hosszú nyomócsövek miatti nagy szállítási távolság és a kis szennyvízmennyiség eredményeképpen a fogadóaknák környezetében a szennyvíz berothadása következtében erős szaghatás tapasztalható. Emellett problémát jelent a berothadás miatti erős korrozív hatás, amely hosszútávon tönkreteszi a beton létesítményeket.
A betervezendő műszaki megoldás célja, hogy a művi elemek korrózióját és a szaghatások kialakulását a rendszeren előzzük meg. Emellett a hálózat kritikus pontjainál kiegészítő biofilteres szagtalanítók szükségesek, melyek a létesítmények egyes légtereinek megszívásával és a bűzös levegő semlegesítésével biztosítják a szagmentes állapotot.

A szennyvízelvezető hálózat szagtalanítási munkálatai mellett szükség van a hálózat egyes elemei rekonstrukciós munkálatainak elvégzésére. Az egyes létesítmények (átemelők, fogadóaknák) felújítása azért szükséges mivel az előző szakaszokon érkező erősen berothadt szennyvíz jelentős betonkorróziót okozott azok falában. Probléma továbbá, hogy a jelenlegi szerelvények, nem megfelelő anyaguk miatt, szintén erősen korrodált állapotban vannak.
A projekt nem tartalmaz csatornahálózat-bővítést célzó intézkedéseket. A fejlesztés során új létesítmény nem kerül kialakításra, a már meglévő szennyvíztelep és szennyvízhálózat kerül fejlesztésre. Emiatt a működtetésbe a projekt megvalósítását követően új szereplő nem kerül bevonásra. A tulajdonosi és üzemeltetési viszonyok a megvalósítást követően változatlanok maradnak.

A fejlesztéssel érintett szennyvízhálózat üzemeltetője Őcsény és Decs településeken az E.R.Ö.V. Egyesült Regionális Önkormányzati Víziközmű Zrt.
A hálózat tulajdonosai az egyes önkormányzatok. A szennyvíztelep tulajdonosa Decs és Őcsény Községek Önkormányzatai (63% : 37% arányban).

GALÉRIA

KAPCSOLAT

NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda  

Őcsény Község Önkormányzata  

Decs Nagyközség Önkormányzata 

© Copyright 2017 - KEHOP-2.2.1-15-2015-00023